Update

Allmänt, Jag / Permalink / 0

Sen sist jag skrev har det hänt en hel del roliga saker. Det har ju varit fint väder vilket innebär att det automatiskt finns mer att göra. Jag och J har tatuerat oss, vi har varit och grillat till solnedgången (sommarkvällar nu ju), och vi har även ett helt tjejgäng gått ut på out of office. Första gången jag va på ooo, och det va ju riktigt kul! Speciellt till 28 gradigt väder i Malmö! Kändes som att man va utomlands när man festa på Scandics takterrass.

Här är iallafall bild på tatueringen!

Såhär mysigt hade vi det när vi grilla 💕

Nytt jobb

Allmänt, Jag, Resor / Permalink / 1

Denna veckan har jag haft fullt upp med något helt nytt! Nämligen ett nytt jobb! Har fått mitt första heltidsjobb inom HR branschen, och jag är överlycklig. När vi va i Kroatien fick jag samtal om att jag hade fått tjänsten och började dagen efter jag kom hem. Det är en tjänst som HR assistent på CMQ Nordic och jag har hand om alla personalfrågor, arbetsverktyg, löner, evenemang, ja you name it. Har jobbat här nu i tre dagar och jag trivs som fisken i vattnet. Känner på mig att jag kommer lära mig en hel del här. Dessutom ligger kontoret på västra hamnen så det är perfekt läge, nära stan och havet som utsikt. Kan inte bli bättre!
Och på fredag ska jag och tjejerna ut för att både fira en av deras födelsedagar och även mitt nya jobb, ser verkligen fram emot det!
Sen till det bästa, vi kom hem till underbart väder ju! Blir glad på morgonen när jag cyklar till jobbet med solen i nacken. Och ja, ni läste rätt. Jag har börjat cykla igen, och sallad har blivit min nya grej. Iallafall nu ett tag framöver. Haha.
Sålänge bjuder jag på ännu en semesterbild!

Kram sålänge.

Hall projekt

Jag hade ju lovat er att visa upp projektet med hallen som jag har jobbat på ett bra tag nu. Det har tagit längre tid än nödvändigt eftersom hallen har totalrenoverats och det har även varit svårt att anpassa mina och kundens tider, men det löste sig tillslut och vi är äntligen klara! Jag är väldigt nöjd med slutresultatet och likaså kunden. Det blev en helt annan hall!

Förutom va det ett mörkt golv och en stor garderob med skjutdörrar som tog ganska mycket plats. Belysningen var inte den bästa vilket även det gjorde att hallen uppfattades som mindre. Det fanns inget på väggarna vilket gjorde det lite opersonligt. Hallen är trots allt det första man ser när man kommer in i ett hem, vilket lägger stor vikt vid att det ska vara välkomnande och personligt. Det är första intrycket man får av hemmet. Hallen gör att ett hem känns som ett hem.
Enligt mig är detta inledningsfasen i inredningen av en hel lägenhet och det är hallen som sätter stilen för resten av hemmet. Just för att man ska uppnå ett flyt i inredningen.

Innan vi började renovera och inreda såg det ut såhär:

Eftersom det är en barnfamilj som bor där ville jag att det ska finnas gott om förvaring och eftersom det är en avlång hall bestämde jag mig för lite ljusare färger. Detta ger hallen ett större intryck för ögat. Dock vill jag i alla mina projekt ha en mer personlig "touch" och göra något som är lite utöver det vanliga. Därför tyckte jag att vita väggar skulle bli tråkigt. Jag vill att varje hem ska bli unikt och personligt och inte likt de "typiska instagram-hemmen".
Jag valde grå väggar, en kall färg och inte alltför ljus. Man ska dock vara försiktig med mörka färger i hallar. Men för att undvika att det skulle bli för mörkt installera vi spotlights i taket och valde ett ljust, nästan vitt golv. Skåpen som jag valde att ha som förvaring för skor och allt annat såsom halsdukar, vantar osv. heter Ivar och är köpta från Ikea. Jag vitlaserade dem i färgen "vit ek". Golvet fick bli i samma färg och mönster som skåpen. Detta smälter ihop inredningen. För jackor gjorde jag en egendesignad hängare som jag själv byggde. Detta ska jag skriva om i ett annat inlägg, så håll utkik om ni är intresserade. Det blev ett mässingrör eftersom jag ville ha grå väggar i kombination till guld/mässing.
För att bryta av det hela, och få det att hända nånting i hallen, blev det en rosalila dörr. Denna färgen va helt underbar! Jag målade helt enkelt dörren, först med häftgrund och därefter med träfärg. Den rosa dörren komplettera jag med en fin tavla i samma färger som skulle hänga på väggen mittemot. Tavlan hitta jag på blocket, men ursprungligen är den köpt från Ilva. Sidobordet undertill är Vittsjö från Ikea som är guldsprayad. Den runda spegeln ovanför skåpen är från Ikea, dock har den utgått, även den köpt från blocket. Lite gröna växter och det va klart!
Kundens önskemål va en hall med mycket förvaring och en modern hall. Förutom det hade jag ganska fria händer.
Resultatet blev vi båda nöjda över! Vad tycker ni?

Till top